Vicaris…Lekker bier krijgt nieuw uitzicht

Vincent Dilewyns creëerde samen met zijn echtgenote 15 jaar geleden “Vicaris Triple” en startte 10 jaar geleden de brouwerij in het Hoogveld op. Dubbel feest en reden te meer om het lekkere bier een nieuwe look te geven. In deze donkere coronatijden zitten de Dilewyns’en niet somber achterover, maar gaan offensief de markt op. De restyling van etiket en glas moet daarvoor zorgen. Claire Dilewyns zorgde zelf voor concept en uitwerking. Vanaf donderdagavond kan iedereen op corona proof genieten en kopen tijdens het feestweekend, dat doorgaat in de brouwerij. Allen daarheen.

15 jaar geleden…’I have a dream’

“Het stond misschien in de sterren geschreven, dat ik brouwer moest worden”, licht Vincent Dilewyns zijn uiteindelijke beroepskeuze toe. “Zowel mijn echtgenote als ik komen uit brouwersfamilies. Zelf maakte ik mijn eigen cider vanaf mijn 15de en daar kwam dan ook wijn bij. Tot 2008 was ik actief als tandtechnicus, ook al had ik de VIcaris Triple reeds in de proefbrouwerij laten brouwen. In 2010 startte ik dan de brouwerij VIcaris op. Dat is allemaal niet evident, want dat v raagt nogal wat voorbereiding. Niet alleen een geschikt pand vinden, maar ook de brouwinstallatie zelf zijn processen die ongeveer twee jaar in beslag nemen. Het doet ook deugd, dat de dochters ook in de brouwstiel geïnteresseerd zijn. Ik wordt binnenkort 64 en het wordt tijd om los te laten. Ik ben ook trots op wat Claire met het nieuwe etiket gedaan heeft. Echt klasse. Ze zal er nog prijzen mee winnen.”

Vincent en Claire Dilewyns verzameld rond het lekkere Vicaris bier in een nieuw glas © Luc De Donder

Corona overleefd

Heel wat brouwerijen, horecazaken en winkels hebben het in deze coronatijden lastig om te overleven, laat staan te groeien. Te vaak merken we dat ondernemers lijdzaam de evoluties ondergaan. Dat is echter niet de stijl van de familie Dilewyns. “We moeten niet flauw doen, ook bij ons was het soms wat rustiger”, vertelt Claire Dilewyns. “Wij hebben echter gebruik gemaakt van de tijd om bepaalde dingen anders aan te pakken. Zo hebben we geopteerd om de etiketten te restylen. De oude etiketten bevatten teveel informatie en waren niet duidelijk voor de consumenten. Er mocht dus best een opfrissing zijn, zeker na 15 jaar. We hebben wel het vlas behouden. We zijn van Grembergen en de vlasbloem is het symbool. Ook zag niet iedereen dat er op het paard vier meisjes zaten en geen vier jongens. Dat hebben we allemaal proberen duidelijker te maken. Bovendien was de open-deur-dag van komend weekend een ideale gelegenheid om ons opgefriste etiket aan het grote publiek te tonen.”

Het sierlijke nieuwe etiket siert vanaf nu het VIcaris bier © Luc De Donder
Het nieuwe en het vroegere in één beeld © Luc De Donder

Solidariteitsactie

“Onze solidariteitsactie was zeer succesvol, waardoor we ook ons cliënteel verder konden opbouwen”, gaat Claire verder. “Financieel was dat niet uitzonderlijk, maar wel naar naambekendheid en naar opbouw van het cliënteel. Ook de export is nu een speerpunt. Voor de coronapandemie bedroeg export ongeveer 2 à 3% van onze omzet. Nu hebben we een vertegenwoordiger aangeworven, die 3 dagen per weel voor ons op de Nederlandse markt gaat verkopen. Voor 2020 voorzien we geen groeicijfers, dat kan ook moeilijk in een coronajaar. Maar een status quo verwachten we. We gaan nu een ‘vitesseke’ hoger schakelen.” Leuk om in deze coronatijden ook ambitieuze ondernemers te ontmoeten.

Claire Dilewyns kijkt fier naar haar modern etiket © Luc De Donder
Zo ziet de nieuwe muur eruit…”zot zijn doet geen zeer”, kunnen we lezen…gelukkig maar © Luc De Donder

Open-deur-feestweekend is coronaproof

Vanaf donderdagavond is iedereen welkom bij brouwerij Vicaris om te kijken, te proeven, te genieten en te kopen. Er zal een terras gemaakt worden, vooraan de brouwerij en bij de gebuur, zodat voldoende ruimte en afstand kan gegarandeerd worden.

Vincent en Claire Dilewyns showen samen met Peter Verhas de nieuwe banner © Luc De Donder

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *