Beste tegelwippers in Dendermonde

Van 21 maart tot en met 31 oktober was Vlaanderen in de ban van het eerste Vlaamse Kampioenschap Tegelwippen. Iedereen kon meedoen door tegels uit te breken in zijn voor-, achter- of geveltuin. Steden en gemeenten namen het tegen elkaar op om het meeste tegels eruit te wippen. Op 9 november werden de winnaars bekendgemaakt. Niet minder dan 2.982.378 tegels werden er in Vlaanderen uitgewipt. Ook Dendermonde viel in de prijzen.

Dendermonde wint de poule tegen Aalst en Sint-Niklaas
Dendermonde, Aalst en Sint-Niklaas daagden elkaar uit om zoveel mogelijk tegels te wippen tijdens het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. De drie gemeenten besloten om de strijd met elkaar aan te gaan met een ludieke insteek. De 3 steden daagden elkaar uit om elk hun eigen paard (Ros Beiaard, Ros Balatum en Slecht Weer Vandaag) de groenste weide te geven. Zo maakten Dendermonde, Aalst en Sint-Niklaas ook extra werk van het Burgemeestersconvenant dat ze ondertekenden om de Europese klimaatdoelstellingen te bereiken.

Dendermonde wint de prijs voor de poule! “We ontharden 43 997 tegels of 950.03 per 1.000 inwoners” , laat Leen Dierick weten. Met dat aantal komt Dendermonde ook op de derde plaats in de rangschikking van de gemeenten met meer dan 45.000 inwoners, na Genk en Brugge maar voor Mechelen en Leuven.  “Dendermonde eindigt met grote voorsprong op de 1ste plaats in de poule! Een aantal grote projecten van de stad droegen hieraan toe, zoals de sloop van de school in de Heirstraat, de heraanleg van de begraafplaats Sint-Gillis en speelplaats van de stedelijke basisschool ECHO in Oudegem en tal van kleine onthardingen verspreid over het grondgebied.”

Wat krijgt de stad al prijs van het VK Tegelwippen? Een gewipte tegel met een mooie print en een persoonlijke vermelding!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *