Wateroverlast Mespelare: jaagpad afgesloten door pompwerken

Sinds zaterdag 19 juni is er wateroverlast ontstaan in Mespelare. Een aantal weiden en beken staan onder water. Oorzaak van de wateroverlast is een gebroken aandrijfas in de stuw van Denderbelle. Door het uitvallen van de stuw is het waterpeil op de Dender gestegen, waardoor de zijwaterlopen zoals de Molenbeek niet meer natuurlijk kunnen afvoeren naar de Dender. De Vlaamse Waterweg nv doet er alles aan om de stuw zo snel mogelijk te herstellen.

Om de wateroverlast in te perken, zet De Vlaamse Waterweg nv met ondersteuning van Brandweerzone Oost pompen in ter hoogte van de monding van de Molenbeek in de Dender (net voorbij de stuw). Deze pompen blijven in werking tot de stuw volledig hersteld is. Het jaagpad wordt tijdelijk afgesloten voor voetgangers en fietsers van aan de Varenbergstraat (aan VPK in Oudegem) tot aan de brug van Gijzegem. Er wordt een lokale omleiding voorzien. Ook de overgang aan het Sas is afgesloten voor voetgangers en fietsers. Voor de scheepvaart gelden hoogte- en diepgangbeperkingen.

Er is geen gevaar voor omliggende woningen. De Vlaamse Waterweg nv volgt samen met de veiligheidscel van de stad de situatie op de voet. Brandweerzone Oost is ter plaatse aanwezig.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *