Dendermonde wil propere stad blijven of worden

“Als lokaal bestuur Dendermonde vinden we een nette leefomgeving belangrijk. Een propere buurt, daar maken we met onze eigen reinigingsdiensten werk van én daarvoor werken we ook samen met externe partners en vrijwilligers”, laten Marius Meremans en Leen Dierick in een gezamenlijk persbericht weten.

“Als inwoner van de stad sta je evenwel zelf in voor de netheid van het voetpad en de straatgoot voor je woning of eigendom. Onkruid en overgroeiend groen, vuilniszakken en zwerfvuil, duiven- en hondenpoep, slijk, zand en bladeren horen niet thuis op de stoep. Het ontsiert het straatbeeld, verstopt de riolen, vervuilt de bodem en het water en kan gevaarlijk zijn voor voorbijgangers en opruimers”, bevestigen beide schepenen.

Onmiddellijk koppelen ze daar een opdracht voor alle inwoners van Dendermonde aan vast. “Bij het schoonmaken van de straten besteedt de reinigingsdienst extra aandacht aan de voetpaden. Inwoners die de zone voor hun woning proper moeten maken, krijgen een flyer in de brievenbus waarop staat aangeduid wat ze moeten doen. We rekenen erop dat iedere inwoner die zo’n folder ontvangt zijn verantwoordelijkheid opneemt en de handen uit de mouwen steekt. Want werk maken van een propere stad, dat doen we samen!”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *