Coronacijfers in Blasius evolueren positief

De nationale media spuien momenteel heel wat negatief en verontrustend nieuws over de actuele coronacijfers. Ook viroloog Steven Van Gucht benadrukt vandaag nog in De Morgen, dat ‘de cijfers een plateau bereikt hebben, dat helaas te hoog en onveilig is’. Dan gaan de cijfers in AZ St-Blasius duidelijk de goede kant op. De voorbije week lagen er gemiddeld nog 18 met sars-CoV-19 besmette patiënten in de kliniek, waarvan er gemiddeld 3 op intensieve zorgen waren. De 3 weken daarvoor waren die cijfers nog 42 gemiddeld opgenomen patiënten, waarvan gemiddeld 8 op IZ. Ook het aantal overlijdens daalde van 11 in de vorige drie weken tot 2 in de afgelopen week.

Tijdens de voorbije week daalde het aantal ziekenhuisopnames met een derde en dus telt het AZ Sint-Blasius nog 15 positieve coronapatiënten, waarvan er drie op intensieve zorgen behandeld worden. Hopelijk kunnen we binnenkort spreken van een nog lager aantal en geen meer op IZ. Of hoe negatief testen erg positief nieuws kan zijn.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *