Overlast hoek Kapellestraat-Vrijstraat in Appels bijna opgelost

Of Facebook verschijnen regelmatig posts, die ‘een klein stort’ in Appels aan de woningen van Volkswelzijn in de Kapellestraat-Vrijstraat aan de kaak stellen. Volkswelzijn is daarvan op de hoogte en ziet op korte termijn beterschap.

Autostaanplaats of afvalopslag?

Op de hoek van de Vrijstraat en de Kapellestraat in Appels bouwde Volkswelzijn een aantal jaren geleden enkele sociale woningen/appartementen. Deze zijn vooral gekend om de veelkleurige deuren, die de ingangen op het Appelse ‘kasseiken’ sieren. Achteraan zijn onder de gebouwen staanplaatsen voor auto’s voorzien. Een aantal daarvan zijn ingenomen door auto’s, terwijl andere staanplaatsen voor andere doeleinden gebruikt worden.

Hier kan geen auto meer staan © Luc De Donder

Buren klagen, dat deze toestand blijft duren en dat dit ongedierte aantrekt. Tevens zorgen, volgens dezelfde bronnen, ook ‘hangjongeren’ voor overlast.

Garages van maken…

Carine Verhelst, directeur van Volkswelzijn, is op de hoogte van de problematiek. “Er is een dossier in opmaak om de autostaanplaatsen onder de flats te vervangen door garages”, laat ze weten. Op die manier zal er geen ruimte meer zijn om rommel zichtbaar op te slaan. Ook de wijkagent werd van de problematiek op de hoogte gebracht en zou er op toezien.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *