Bakkerij Van Malderen bakt kampioenentaartjes

FC De Kampioenen bestaan dertig jaar. Ook Puratos, een bedrijf dat bakkerijbenodigdheden produceert, kon die heugelijke gebeurtenis niet laten voorbijgaan. Ze brachten voor de bakkers een kampioenencakemix en een kampioenenbrood op de markt. Want ‘Kampioen zijn is plezant’. Ook weer naar school gaan is prettig. Bakker Sammy Van Malderen, uit de Appelse Zandstraat, liet het niet onopgemerkt voorbijgaan. Hij bakte een pak taarten en schonk die aan de kleuters en leerlingen van de Oogappel. En de kinderen en leerkrachten? Die lieten het zich smaken.

FC De Kampioenen niet meer voorstellen.

De TV-reeks, de films en de figuren uit FC De Kampioenen hoeven we niet meer voor te stellen. Boma, Carmen, Xavier ‘dagschotel’ Waterslaeghers, Markske en andere voetbalgrootheden zijn genoegzaam gekend en bekend. Na 30 jaar reden genoeg om te vieren en te genieten. Dat vond ook Puratos en bracht een assortiment producten uit, dat deze gelegenheid in de verf zette. Er zijn aan dat assortiment ook allerlei wedstrijden en spaaracties gekoppeld, die lekkere prijzen opleveren.

lekkere kampioenentaart © Luc De Donder

Bakker Sammy Van Malderen.

Afgelopen donderdag voerde bakker Sammy Van Malderen, gevestigd in de Zandstraat te Appels, een lading vers gebakken FR De Kampioenen taart naar de Oogappel school in de Hoofdstraat. Daar werd hij verwelkomd door een bende enthousiaste kleuters, die onmiddellijk verlekkerd naar de taarten keken. Ook de figuurtjes op de taarten werden in het oog gehouden.

Enthousiaste kleuters verwelkomen bakker Sammy Van Malderen met zijn lekkers © Luc De Donder

De kinderen vierden op die manier de heropstart van de school en het weerzien met kameraadjes en kleuterjuffen.

Bijna klaar om de cakes op te peuzelen
© Luc De Donder

De firma Puratos, die bakkeringrediënten produceert, leverde de ingrediënten. “Het zijn cakes van het populaire programma FC De Kampioenen”, zegt Sammy. “Ze zijn met plezier geschonken aan de kinderen die allemaal blij zijn dat de scholen weer open zijn.” Bakkerij Van Malderen-Samson is gekenmerkt door een ruim assortiment artisanale, ‘home made’ producten. Zijn melocakes in melk- of fondant chocolade, met advocaat, pistache en nog andere lekkere smaken of zijn zelfgefabriceerde chocolade zijn veel gevraagde producten. De vlag van Appels zal binnenkort ook op een Appelse taart of cake prijken. Uitkijken naar zijn volgende realisaties kan ook op Facebook gebeuren.

De vlag van Appels binnenkort op een “Appelse cake of taart” van Bakker Van Malderen-Samson
© Feestcomité Appels

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *