Datum Ros-se Buurten Stoet op ’t Zand gespoten

De coronapandemie kelderde niet alleen de Ros Beiaard Ommegang van 24 mei 2020, maar een maand daarvoor ook de Rosse Buurten Stoet. Regisseur Dominique Van Malder had samen met cirQ het initiatief van het Cultuurloket nochtans vorm gegeven om het te laten uitgroeien tot ‘de stoet der stoeten’. Het parcours was bij aanvang wat hobbelig, maar het enthousiasme in de verschillende deelgemeenten en wijken van Dendermonde was zo groot dat alle oneffenheden op de weg opgelost werden. Nu werd de nieuwe aftelronde naar de nieuwe datum, 25 april 2021, ingang gespoten op het Appelse Zand. Aftellen en opbouwen naar een nieuwe hoogdag rond de Dendermondse Grote Markt.

Dieter Meul spuit erop los.

Dieter Meul is in het graffiti spuiten niet aan zijn proefstuk toe. Tijdens de zomervakantie van 2018 sierde hij op de Harduynschool in Oudegem een muur van de speelplaats met een heus oerwouddecor. Nu mocht hij het Ros-se Buurten logo op het voetpad van de ‘Sies’ aan het Appelse Zand aanbrengen. Dit gebeurde in het bijzijn van de Schepen voor Cultuur, Els Verwaeren, en de initiatiefnemers van het Cultuurloket. Met zijn allen zijn ze blij, dat ze nu weer kunnen uitkijken en aftellen naar de nieuwe datum van 25 april 2021. Er zullen ook heel wat randactiviteiten tussen nu en 25 april opgezet worden. Het Ros-se Buurten gedachtegoed zal levend gehouden worden. Zo zal in de tussentijd de reus Miss Paling van de Appelse St-Cecilia Muziekmaatschappij gedoopt worden. Ook in andere deelgemeenten en wijken zullen activiteiten opgezet worden, zodat het op 25 april uitmondt in een onvergetelijke dag.

Dieter Meul bij zijn creatie
De nieuwe datum staat er ook op. Nu noteren in uw agenda!
Social distancing bij het cultuurloket. Ze zijn klaar om er samen met vele enthousiaste vrijwilligers uit de deelgemeenten en wijken van Dendermonde op 25 april 2021 een heugelijke dag van te maken. Het voorspel op de Ros Beiaard Ommegang van een maand later zal er mogen zijn.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *