Fietssuggestiestrook in Zandstraat (Appels) niet conform?

Wie de nieuw aangelegde fietssuggestiestroken in de Zandstraat te Appels regelmatig volgt, zal het kleurverschil tussen de twee rijrichtingen ook al opgevallen zijn . De strook in de rijrichting van Dendermonde is duidelijk al lichter en geeft de indruk van te vervagen. Het AWV of Agentschap Wegen & Verkeer werd hierop aangesproken en bevestigde deze observatie. “We hebben zelf ook al vastgesteld dat de strook richting Dendermonde er anders uitziet dan die in de andere richting”, berichtte Sylvie Syryn, communicatieverantwoordelijke. “We voeren standaard controles uit op onze markeringen. Zo’n controle zal hier moeten uitwijzen of de markering afwijkt van onze normen. Als dat zo zou zijn, dan zal die vervangen worden.” De fietssuggestiestrook in de richting van Dendermonde werd wel later en in andere klimatologische omstandigheden aangebracht dan deze in de richting van Appels. Ook werd deze naar Dendermonde veel sneller opengesteld voor verkeer. Allemaal factoren die meegespeeld hebben? Of gaat het enkel over voldoen aan kwaliteitsnormen? Of is er toch niks aan de hand? We zullen het binnenkort wel horen, heeft het AWV beloofd.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *