Vrijwilligers bedeling mondmaskers gezocht

Over mondmaskers is de laatste tijd al genoeg gepraat en geschreven, zowel door experten-virologen en politici, als door ‘Jan met de pet’. Zijn ze nu noodzakelijk of niet, waar moeten ze besteld worden, moet het dragen nu verplicht worden of niet, waar en wanneer wel of niet, in scholen en parken, bij de kapper en het schoonheidssalon,…de discussie gaat onverwijld door. Iedereen is het echter wel eens over het preventieve karakter van mondmaskers. En voorzichtigheid is de moeder van de porseleinenkast. De stad Dendermonde heeft nu 50.000 mondmaskers besteld, eentje per inwoner. Nu zoekt stad vrijwilligers om die komend weekend mee te helpen verdelen.

50.000 mondmaskers geleverd.

“We hebben 50.000 mondmaskers bij een Belgische firma besteld, die eerstdaags geleverd worden”, licht burgemeester Piet Buyse toe. “Daarbovenop bezorgde de federale overheid ons twee filters, die in deze mondmaskers passen. Wij bezorgen iedere inwoner een mondmasker, maar de filters gelden alleen voor inwoners vanaf de leeftijd van 12 jaar. We stellen een pakketje per adres samen, waarin het mondmasker zit, net als de twee filters en ons coronakrantje. Daarin zal duidelijk aangegeven worden, hoe de mensen de filters in het mondmasker moeten plaatsen en hoe ze het mondmasker moeten dragen. Dat pakketje zal komend weekend in alle Dendermondse brievenbussen verdeeld worden.”

Vrijwilligers gezocht.

Om deze bedeling zo snel en zo vlot als mogelijk te laten verlopen, doet de stad een beroep op vrijwilligers. Wie wat tijd vrij heeft op zaterdag 30 en/of zondag 31 mei, kan een handje toesteken. Op zaterdag 30 mei tussen 9 en 12.30 uur en tussen 13 en 16.30 uur worden de pakketten per adres samengesteld in het Sportcentrum te Sint-Gillis. De pakketten worden in de bussen gedeponeerd op zondag 31 mei tussen 9 en 12 uur. Dat laatste zal gebeuren door de vrijwilligers, die vertrekken vanuit drie verdeelcentra: het Sportcentrum in St-Gillis, De Vliet in Baasrode en de Sporthal in Oudegem. Deze vrijwilligers kunnen de pakketten voor hun straat of straten afhalen op een aangegeven moment. Wil je ook een handje helpen, surf dan naar www.dendermonde.be/vrijwilliger-mondmasker en laat jouw gegevens achter. De stad bezorgt dan alle nodige informatie. Wie nog vragen heeft kan die ook mailen naar mondmasker@dendermonde.be .

 

10 thoughts on “Vrijwilligers bedeling mondmaskers gezocht

 1. Marianne van cakenbergh says:

  Ik ben ook vrijwilligerr in het zilverpand met boekjes uit te delen

  Beantwoorden
 2. Cornelis says:

  We willen de wijk Donckstraat doen. Kan u zeggen voor wanneer dit gepland is?

  Beantwoorden
 3. De valck Myriam says:

  K wil wel helpen bij het bedelen van de mondmaskers , liefst regio oudegem

  Beantwoorden
 4. Isabelle Viola says:

  Beste
  Bovenstaande link om onze gegevens door te geven, werkt niet. Er komt op: Pagina niet gevonden. Ik wil wel helpen voor de Koebosstraat.

  Beantwoorden

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *