TROS FM eert zondag 24/5 ‘ons Peirt’.

Komende zondag had een fantastische tienjaarlijkse Ros Beiaard Ommegang moeten worden. Corona, onder vorm van Covid-19, hield daar geen rekening mee en liet alles een jaartje uitstellen. Dendermonde zou Dendermonde echter niet zijn en 24 mei wordt dan ook in het kader van ‘ons Peirt’ gesteld. Radio TROS FM organiseert een heus muzikaal hoogfeest met het Ros Beiaard, de Pijnders, Kalleke Step en natuurlijk de 4 Heemskinderen in een hoofdrol.

Gemiste hoogdag.

24 mei stond 10 jaar lang in alle agenda’s van alle Dendermondenaren met rood aangestipt. Niemand had in alle voorbereidingen rekening gehouden met een uitstel. We hadden reeds stormen met succes verslagen, wat zou er dan nog kunnen gebeuren? Maar ja, corona, covid-19, ‘social distancing’, veiligheidsraden en ministeriële beslissingen maakten het ondenkbare denkbaar: 10 jaar wachten op het Ros Beiaard werd omgezet in 11 jaar. Dat heeft ook het voordeel, dat we tot 2030 maar 9 jaar zullen moeten wachten. 30 mei 2021 wordt dan maar de nieuwe hoogdag voor onze Denderstad. Toch zal zondag 24 mei 2020 niet ongemerkt voorbij gaan. De Dendermondenaren laten het niet aan hun hart komen en zullen ook nu in een gedeeltelijke lockdown hun Peirt vieren al nooit de voren.

Totaalprogramma op Radio TROS FM.

Op zondag 24 mei tussen 13 en 15 uur wordt TROS FM omgetoverd en omgedoopt tot “Het PEIRT FM”. Dany Van Steen en Jeroen Gorus presenteren niets minder dan “De Ros Beiaard Show”. In hun studio ontvangen ze heel wat prominente gasten, startend met de voorzitter van het Ros Beiaard Comité, burgemeester Piet Buyse. Hij komt echter niet alleen. Hij brengt Kalleke Step mee, maar ook regisseur Patrick Segers. De Ros Beiaard Show zou echter de Ros Beiaard Show niet zijn zonder de 4  Heemskinderen. Zij hebben zich nu al voorbereid en hun radio’s op de juiste frequentie afgesteld. Ook hun internet staat op de livestream van TROS FM, pardon, van “het PEIRT FM’ geprogrammeerd. Er gaan medewerkers van TROS FM, samen met de PIjnders op stap voor een kort gesprekje met de inwoners en eventueel verzoekplaatsjes voor geburen, familie en vrienden.

Precies om 14.30 uur gaan alle deuren en ramen open.

Iedereen opent komende zondag om 14.30 uur ramen, deuren, portieren van de auto en zet alles ‘vollen bak’ open. Afstemmen doe je op 105..2 of 106.3 of via de livestreaam op trosfm.be. Door alle straten en over alle pleinen weerklinkt op dat moment gelijktijdig het enige, echte ‘Ros Beiaard lied’. Kippenvel en tranen zullen de Dendermondenaren te beurt vallen. Misschien zal hier en daar social distancing even aan de laars gelapt worden en zullen kinderen of volwassen op de schouders genomen worden. Er zal gedanst en gezongen worden. ‘Ons Peirt’ laat zich niet temmen; het zal in zijn kot in de Kazerne hevig met de hoeven slaan. Zelfs zo hard, dat de deur aan herstelling zal toe zijn. Ons fiere Ros zal nog een jaartje moeten wachten om echt buiten te komen, maar zal nu al van de sfeer kunnen genieten. Komaan Dendermonde en Dendermondenaren, laat uw Pijndershart slaan en uw Ros Beiaard bloed krachtig stromen.

Dat is een prachtige algemene repetitie, want om 20 uur nodigt Jeugdhuis Zenith iedereen uit, om uit volle borst het Ros Beiaard lied te zingen, terwijl geapplaudisseerd wordt voor de ‘helden van bij ons’. Voor één dag in deze coronacrisis hoort daar om 20 uur ook het Ros Beiaard bij.https://www.facebook.com/TROSFM/videos/2926862914087564/

Kijk nu al eens naar de 4 Heemskinderen.

De 4 Heemskinderen luisteren naar TROS FM en de ROS Beiaard SHOW

Ook de 4 Heemskinderen bereiden zich alvast voorop dé enige echte ROS Beiaard SHOW… het PEIRT FM.Zo 24/05 via 106.3 fm, 105.2 fm en online op https://trosfm.be#TROSBeiaard, #Dendermonde, #PEIRTFM

Posted by TROS FM on Thursday, May 21, 2020

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *