Gezocht: chauffeurs voor Minder Mobielen Centrale

Binnenkort is het weer de week van de vrijwilliger. In onze maatschappij is de inzet van die vrijwilligers voor hun medemensen erg belangrijk. Zonder die vrijwilligers loopt er heel wat mank. Ook de Minder Mobielen Centrale steunt op wat vrijwilligers willen doen. Net daarom zoekt de Minder Mobielen Centrale enthousiaste chauffeurs. De vraag naar vervoer is vaak heel wat groter dan het aanbod vanuit die vrijwilligers. Te vaak gebeurt het nu, dat ritten niet kunnen uitgevoerd worden omdat er geen chauffeurs beschikbaar zijn. Dringend uw kandidatuur stellen is dan ook de boodschap.

Minder Mobielen Centrale of MMC?

De MMC is een dienst, die vanuit het Sociaal Huis georganiseerd wordt, die vervoer aanbiedt aan kwetsbare en minder-mobiele inwoners van Dendermonde. Dat vervoer wordt verzorgd door vrijwilligers die de verplaatsingen verzorgen met hun eigen wagen. Die chauffeurs kiezen zelf wanneer ze rijden, in functie van hun beschikbaarheden. Vervoer is voor vele mensen een dure aangelegenheid en het openbaar vervoer is niet steeds een oplossing voor wie minder mobiel is. Daarom organiseert het lokaal bestuur deze MMC, zodat men kan tegemoet komen aan ouderen en personen met verplaatsingsmoeilijkheden, die een beperkt inkomen hebben. Mensen maken vooral gebruik van de MMC voor een consultatie in het ziekenhuis, bezoek bij familie, een administratieve zaak bij de Stadswinkel of deelname aan socio-culturele activiteiten. Wanneer er nu geen vrijwilliger beschikbaar is op het gevraagde moment, dan moet die oudere of minder-mobiele burger afzien van zijn plannen. Dat is natuurlijk nooit leuk, ook niet voor de mensen van het sociaal huis, die deze boodschap moeten brengen.

Versterking

In 2019 werden er gemiddeld een 10-tal ritten per dag uitgevoerd, maar werden er ook gemiddeld 8 ritten per maand niet uitgevoerd om de gekende redenen. Vandaar dat de MMC dringend op zoek is naar kandidaat-vrijwilligers, naar gemotiveerde en enthousiaste chauffeurs. In ruil voor hun engagement voorziet de MMC in een onkostenvergoeding van 0,34 euro/km (vanaf het moment dat de woning verlaten wordt, tot de chauffeur weer thuis is). Daarnaast wordt ook een gepast omnium-verzekeringspakket voorzien.

Binnenkort zijn deze panelen binnenkort op meerdere plaatsen in Dendermonde te zien. Schepen Tomas Roggeman hoopt dat meerdere vrijwilligers bereid zullen zijn om het actuele team te versterken.
(© Luc De Donder)

Kandidaten en geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Erica van het Sociaal Huis op 052 37 85 17. Gewoon even binnenspringen aan de Gentsesteenweg 1 (Sociaal Huis).

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *