Eerste geboortelaan in Dendermonde

Dendermonde wil absoluut verder gaan in de uitbouw van een ‘klimaatvriendelijke en groene stad’. Ook in het meerjarenplan zijn daarover passages te vinden. In dat kader past ook de aanleg van een eerste echte ‘geboortelaan’. Vroeger werden er al geboortebossen aangeplant, maar nu gaat Schepen voor Natuur, Nele Cleemput, voor een heuse geboortelaan. Hiervoor trekt ze naar de oostelijke parallelweg aan de N41 in het Grembergse Broek. Aan beide zijden van deze parallelweg werden namelijk 158 zwarte elzen aangeplant. De benaming van deze boomsoort komt van de donkerbruine kleur van de (jonge) stammen. De zwarte elzen zijn ook gekend om het vele water dat ze uit de ondergrond halen.

Kindjes die de voorbije 5 jaar geboren werden en in Dendermonde wonen, kregen een uitnodiging om zich in te schrijven. Wie dat deed, mag op zaterdag 7 december haar of zijn naamkaartje ophangen tijdens een symbolische inhuldiging van deze ‘geboortelaan’. Bovendien kunnen ze met hun ouders ook een herinnering achterlaten in een van de vijf speciaal ontworpen wilgenhutten, die langs het parcours verspreid staan.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *