Het Ros Beiaard verenigt jong en oud

Het aanschuiven voor kaarten voor de Ros Beiaardommegang van volgend jaar brengt ook mensen dichter bij elkaar. Oud en jong vormen als het ware een hechte gemeenschap. Geduld uitoefenen is een mooie eigenschap, die nieuwe vriendschappen doet ontstaan, die jongeren ouderen helpt sparen. Zo vond Femke Moonen, dat Gilbert Van Hoorick uit Sint-Niklaas, gezien zijn leeftijd ondersteuning van haar zelf en haar vrienden verdiende. Zij slaagde erin om andere wachtenden solidair te vinden met Gilbert en zij zouden voor hem drie tribunekaarten voor zondag kopen. Op zaterdagmorgen om 9u30 hebben ze dan een afspraak aan café Sint-Joris om de kaarten te overhandigen.

Gilbert Van Hoorick uit Sint-Niklaas voelt zich echt tevreden, dat Femke Moonen voor hem kaarten wil kopen. Hij kon vrijdagmorgen gerust naar huis en hoefde geen extranacht meer aan te schuiven.

“Ik ben 82 jaar”, zegt de gepensioneerde leerkracht Gilbert Van Hoorick uit Sint-Niklaas. “Ik kwam om drie kaarten te kopen voor zondag op de tribune op de Grote Markt. Die zijn ook voor een loodgieter, die vandaag moet werken en dus niet kan komen aanschuiven. Ik vind het ongelooflijk fijn van de jonge mensen, dat ze mij op deze manier helpen. Nu kan ik weer naar huis.”

“We zagen Gilbert aanschuiven en ik vond dat dit niet kon, op zijn leeftijd nog een lange dag en lange nacht tegemoet gaan voor drie kaarten”, vertelt Femke Moonen. “Ik heb dan aan mijn vrienden gevraagd, wie nog meer kaarten kon kopen, want niet iedereen moest er vier hebben. De meesten wilden er 10 voor zaterdagavond. Snel vonden we vrienden die kaarten konden kopen. Zo moet Gilbert niet langer aanschuiven. Hij wou die kaarten op voorhand al betalen, maar dat wilden we niet. Hij wou ons ook nog wat geld geven om iets te drinken, maar ook dat hebben we afgeslagen. Het is mooi dat we dat kunnen. Morgen zaterdag om 9u30 kan hij dan de kaarten op de hoek bij café Sint-Joris krijgen. Ik ben nummer 70 en dat moet dus zeker lukken.” Ook dit is de Ros Beiaard Ommegang, een element van verbinding, van verbondenheid, van enthousiasme en van collectieve inzet. Mooi.

2 thoughts on “Het Ros Beiaard verenigt jong en oud

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *