Amy De Jaeger is nummer 500 en sluit de rij.

Wie absoluut kaarten wou voor de apotheose van de Ros Beiaard Ommegang op zondag 24 mei, moest een nummer weten de bemachtigen, dat maximaal 500 was. Aangezien men maximaal 4 kaarten vor zondag kon kopen, maakt dat inderdaad -2.000 beschikbare kaarten gedeeld door 4- dat de 500 eerste aanschuivers echt gegarandeerd zijn van hun kaarten. De anderen moeten afwachten van wat er niet verkocht is. Amy De Jaeger was ontzettend blij dat ze ‘erbij’ was. Om 7u12 hadden ze hun auto geparkeerd en 4u later hadden ze hun polsbandje. Pijndersdeken Gustaaf Mannaert zal blij zijn, dat zijn familie het Ros, ons Peirt vanop de eerste rij zal kunnen bewonderen.

Burgemeester Piet Buyse mag Amy De Jaeger het bandje met nummer 500 omdoen.

“Wij komen uit het Antwerpse”, verklaart Amy De Jaeger, die nu door het leven zal gaan als ‘nummer 500’. “We gingen echt voor het volledige pakket. We wilden echt kaarten voor de apotheose op zondag. Oef en blij dat het gelukt is.” Ook mama Sabine Van Goethem liet de emoties de vrije loop. Ze was tot tranen toe bewogen.

Tot tranen toe bewogen, was mama Sabine Van Goethem (nummer 499), dat ze er zullen in slagen om kaarten voor zondag te bemachtigen. Nu nog een nachtje geduld uitoefenen.

“In onze familie werd er regelmatig over Het Paard gesproken”, licht Sabine toe. “We zijn familie van Gustaaf Mannaert, de Pijndersdeken, en we hoorden steeds fantastische verhalen. We hebben het nog nooit meegemaakt en nu wilden we dat absoluut meebeleven. We kwamen echt voor alles, niet voor de zaterdag maar wel voor de zondag. We zijn deze morgen toegekomen en we parkeerden onze auto om 7u12. Daarna hebben we nog wat weg moeten afleggen, zodat we hier rond kwart voor acht in de rij stonden. Net op tijd. Mooi.” En weg waren ze, een nachtje wachten op morgenvroeg met tribunekaarten voor zondag als beloning. Hoe mooi en eenvoudig kan geluk toch zijn?!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *