Aan ’t Saske zwemmen als vanouds…

Niels Tas wou weten of er geen mogelijkheid bestond om tijdens de zomerperiode “een zone voor zwemmen in openbaar water in de stad open te stellen voor de zwemmers”. Prompt antwoordde schepen voor Sport, Nele Cleemput, op de gemeenteraad van november dat er tussen 21 juni en 12 juli 2020 een buitenzwembad in de afgesloten Dender aan het Saske zou opengesteld worden. Er komen zelfs heuse redders aan de oever van de Dender bij. “In ons frivoolste badpak zullen we dus kunnen zwemmen”, besloot Nele Cleemput. Er zal nog wel wat voorbereidingswerk aan te pas komen, zoals onderzoek van de waterkwaliteit, weghalen van stukken metaal op de bodem, afzoning van het buitenzwembad, enz. In ieder geval een mooi initiatief, waardoor het water in de binnenstad nog een grotere troef wordt. Nu alleen nog hopen op goed weer en gedisciplineerde zwemmers.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *