Wel markt vóór, geen markt na Ros Beiaard Ommegang

Er was wat onduidelijkheid bij de marktkramers over al dan niet markt vóór en na de Ros Beiaard Ommegang van 24 mei 2020. Heel wat marktkramers gingen ervan uit, dat zowel vóór als na de Ommegang er geen markt zou zijn. Niet iedereen kon begrip opbrengen voor twee weken inkomensverlies. Op de gemeenteraad van afgelopen week werd duidelijkheid gegeven: wel markt vóór de Ommegang en geen markt na de Ommegang.

Schepen Martine Van Hauwermeiren verduidelijkte: “Op 18 mei 2020 zal de markt gewoon kunnen doorgaan, terwijl op 25 mei er geen markt kan zijn. Op die dag staan er over het hele parcours nog tribunes opgesteld en die moeten afgebroken worden. Het zou dus niet veilig zijn om de markt te laten doorgaan.” Er waren al marktkramers die hun vakantie aan het plannen waren rond die twee vermeende ‘sluitingsdagen’. Ze zullen nu misschien herplannen. In ieder geval is er tijdig beslist en gecommuniceerd. Hopelijk is iedereen tevreden en blijft alles zoals het nu beslist is.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *