Mister Monopoly ook in en met Dendermonde

Midden april 2020 komt Monopoly Dendermonde uit. Het wereldwijd gekende bordspel krijgt in het Ros Beiaard Jaar een Dendermondse variant met eigen straten en pleinen, met eigen Algemeen Fonds en Kansen kaarten, met eigen boetes en winsten. Er is nog één vakje open, dat een naam moet krijgen, van een plein, straat of gebouw. Alle Dendermondenaren mogen stemmen via een poll op www.monopolydendermonde.be. Wat het meeste stemmen haalt, verschijnt op het definitieve bord midden april. Nu al kan je een exemplaar van de beperkte oplage reserveren aan de prijs van 50 euro en dat via de webshop van Toerisme Dendermonde (www.toerismedendermonde.be). In het jaar van het Ros Beiaard een leuk hebbeding en past perfect onder de kerstboom, voor een verjaardag, een moeder- of vaderdag…

Schepen Dieter Mannaert geflankeerd door Mister Monopoly

De Dendermondse versie van het alom gekende Monopoly spel © Luc De Donder
Schepen Dieter Mannaert toont in samenzijn van Mister Monopoly de befaamde doos © Luc De Donder

“We zijn op het aanbod ingegaan om een eigen Dendermondse versie van het Monopoly spel uit te brengen”, opende Schepen Dieter Mannaert de voorstelling van “Monopoly Dendermonde”. “We moeten niet te bescheiden zijn. Onze stad heeft ontzettend veel te bieden. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een succes van te maken. De Grote Markt en het Ros Beiaard prijken prominent op de doos. We mogen ons volgend jaar naar aanleiding van de Ros Beiaard Ommegang aan een reusachtige persaandacht verwachten. Vanuit de Dienst Toerisme en Stadspromotie moeten we op deze Ros Beiaard hype meesurfen. Zowel het centrum als de deelgemeenten zullen op het speelbord vertegenwoordigd zijn. Bij de Kanskaarten zijn er ook kaarten van CC Belgica te winnen bv, terwijl er ook Dendermondse GAS boetes zullen zijn. Om het allemaal betaalbaar te houden hebben we ook aan een aantal sponsors de kans geboden om bepaalde locaties te ‘kopen’. Het wordt een getekende versie en dus hebben we alle tijd nodig om de defintieve versie af te werken.”

Nog één vakje vrij…snel naar de poll en stemmen…

Van de 22 vakjes met straten en gebouwen is er nog eentje vrij. “Daar zullen de Dendermondenaren kunnen op stemmen”, licht Mannaert toe. “De poll is nu al opgestart en wie op bv de St-Apolloniakerk wil stemmen, moet naar www.monopolydendermonde.be en kan daar zijn stem uitbrengen. De poll wordt afgesloten op 26 november.” In Brugge werden in één week tijd 8.000 stemmen uitgebracht en uiteindelijk was de definitieve oplage van 5.000 exemplaren in 4 à 5 weken uitverkocht. Verhoudingsgewijs zouden we in Dendermonde een oplage van een 2.000 à 2.500 exemplaren kunnen verwachten. “Waarom zo bescheiden zijn?”, reageerde Dieter Mannaert. “In het jaar van het Ros Beiaard zou dat aantal wel eens ferm kunnen overschreden worden. Monopoly fans van over heel de wereld willen ook zo’n exemplaar hebben. We zouden wel eens het aantal van Brugge kunnen benaderen. Vandaar snel reserveren is de boodschap. We denken er ook aan om geschenkbonnen van het Monopoly Dendermonde spel voor onder de kerstboom aan te bieden. Het zal na de eerste oplage wanneer uitverkocht, niet meer bijgedrukt worden.” Na de voorverkoop zullen de dozen in nog wel een beperkt aantal plaatsen te koop aangeboden worden, maar verwacht wordt dat het spel snel zal uitverkocht zijn. Haasten om zo’n hebbeding in bezit te krijgen, is dan ook de boodschap.

1 thought on “Mister Monopoly ook in en met Dendermonde

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *