Kaartenverkoop Ros Beiaard Ommegang op 30 november

Wie wil nog een tribunekaart op het parcours?

De belangstelling voor de Ros Beiaardommegang van 24 mei 2020 is bijzonder groot. Er is niet alleen de overweldigende interesse van pers en publiek voor de verschillende aanloopactiviteiten van de voorbije maanden (waaronder de Wildemanloop van de pijnders, de Reuzenommegang Katuit en de aanduiding van de nieuwe Vier Heemskinderen), maar de interesse uit zich vooral in een bijzonder vlotte verkoop van de tribunekaarten. Zelfs in die mate dat alle beschikbare tribuneplaatsen langs het parcours (voorlopig) uitverkocht zijn. Sinds juni 2019 konden bedrijven, verenigingen en families pakketten kaarten reserveren (met een minimum van 25 stuks). Hier is massaal gebruik van gemaakt. Vanaf 15 oktober konden ook individuelen kaarten langs het parcours aankopen. Ook deze verkoop (aan de balie van de dienst toerisme en per mail) liep bijzonder vlot. Momenteel zijn ca. 13.000 van de bijna 15.000 beschikbare tribuneplaatsen op het parcours verkocht. Een saldo van ca. 2.000 kaarten wordt ter beschikking gehouden om mee in verkoop te steken op 30 november 2019.

Hoogdag van 30 november

Op 30 november worden in het Stadhuis de kaarten voor de Grote Markt (zowel Generale Repetitie als Ommegang) en het Justitieplein verkocht. Welke kaarten worden er op 30 november verkocht? Je kan individueel genummerde zitplaatsen aankopen voor volgende tribunes:

Grote Markt (Generale Repetitie zaterdag 23 mei 2020) € 20

Grote Markt (Ros Beiaardommegang zondag 24 mei 2020) € 60

Justitieplein (Ros Beiaardommegang zondag 24 mei 2020) € 40

Tribunes omloop (Ros Beiaardommegang zondag 24 mei 2020) € 25

Er worden ruim 2.000 tickets verkocht voor het bijwonen van de Ros Beiaardommegang op de Grote Markt en evenveel voor de Generale Repetitie. Daarnaast zijn er nog zo’n 800 tickets voor tribuneplaatsen op het Justitieplein en bijna 2.000 voor de tribunes op de omloop (Oude Vest, Gentsesteenweg, Zuidlaan en Sas).    De kaarten worden verkocht in het Stadhuis op de Grote Markt. De deur opent op zaterdagmorgen 30 november om 9 uur.  Om een maximum aantal personen de kans te geven om de Ommegang bij te wonen wordt het aantal kaarten per persoon beperkt. Je kan maximum 4 tribunekaarten per persoon aankopen voor het bijwonen van de Ommegang op 24 mei 2020 (voor de tribunes op de Grote Markt of het Justitieplein). Bovenop deze 4 kaarten kan je nog maximum 10 kaarten voor de Generale Repetitie aankopen. Enkel indien je aanschuift en geen kaarten meer kan bemachtigen voor de Grote Markt of het Justitieplein, heb je nog de mogelijkheid om kaarten te kopen voor één van de tribunes langsheen de omloop. Hier geldt op 30 november ook een maximum van 4 kaarten per persoon. De minimumleeftijd om kaarten te kunnen aankopen is vastgesteld op 14 jaar. Betalen kan ofwel cash of met Bancontact.  Hoewel de verkoop pas ’s morgens om 9 uur start, leert de ervaring van vorige ommegangen dat honderden enthousiaste Ros Beiaardfans overnachten voor het Stadhuis om zeker te zijn van hun zitje op 24 mei 2020. Om alles in goede banen te leiden zullen het Ros Beiaardcomité en de veiligheidsdiensten vanaf vrijdagmorgen 29/11 voorzien in een geleidingssysteem op de Grote Markt. Iedereen die wil aanschuiven zal vanaf dat moment (ca. 11 uur) geregistreerd worden met een polsbandje en via de doorgang aan het Vleeshuismuseum toegang krijgen tot een afgebakende zone op het marktplein. Vroeger komen aanschuiven dan vrijdagmorgen 11 uur heeft dus geen enkele zin! Eens binnen de zone is het niet meer toegelaten om deze te verlaten (er worden wel stoelen, toiletten en drankstanden voorzien en wachtenden kunnen zich laten bevoorraden door vb. horecazaken of vrienden/familie). Aflossen is niet toegestaan, maar ook aansluiten bij personen die er al vroeger stonden is niet toegestaan. Er zal wel de mogelijkheid zijn om gedurende de avond/nacht contact te hebben met elkaar, maar tegen het begin van de kaartenverkoop zal iedereen weer in volgorde van aanschuiven worden geplaatst. Op zaterdagmorgen om 9 uur start dan de eigenlijke verkoop van de kaarten in het Stadhuis (de wachtenden worden dan in chronologische volgorde van aanschuiven binnengelaten in het Stadhuis). Er zullen ter plaatse ook medewerkers zijn om heel de procedure van aanschuiven mee in goede banen te leiden en de wachtenden van informatie te voorzien. “We rekenen daarbij op de fairplay van iedereen!” Het Ros Beiaardcomité heeft dit voorjaar reeds beslist dat de staanplaatsen langsheen het parcours gratis zijn. Ook Ros Beiaardfans zonder tribunetickets zijn dus meer dan welkom op 24 mei 2020.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *