Huize Goossens kiepert Drongen uit Beker

Een zenuwachtige voorzitter Arlette Van Mele wist voor de match niet goed wat denken. “Ik ben al iedere week zenuwachtig, maar vandaag is ’t nog erger”, gaf ze ruiterlijk toe. “De beker is altijd iets speciaals en dat voel ik.” De loting was Huize Goossens dan ook niet echt gunstig gezind. Niemand minder dan Opel Haeck Drongen mocht zijn opwachting maken in de Appelse Sporthal. Dit jaar heeft de Gentse ploeg misschien een aderlating aan kwaliteit gehad, maar het blijft natuurlijk een boegbeeld uit de Belgische minivoetbalsport. Het won al 3 de Beker van België en had er voor aanvang van het seizoen een speerpunt van gemaakt. Ook de eindronde blijft een objectief, al beseft men dat dit niet evident zal zijn.

Opel Haeck Drongen beet in het Appelse zand.

De match begon voorspoedig voor Huize Goossens. Tijdens het eerste kwart liep de thuisploeg vlot 2-0 uit via Zarzour Basiel, die een misverstand tussen Smekens en doelman Roeland genadeloos afstrafte. Diego Van Wingen rondde dan een wonderbaarlijke collectieve aanval enig mooi af. Net voor rusten scoorde bezoekende doelman Roeland de aansluitingsgoal via een afgeweken bal. Het verdedigen van Huize Goossens had daar iets doordachter kunnen zijn. In de tweede periode leek de wedstrijd te kantelen. Twee keer met een afgeweken bal wist Drongen de achterstand in een voorspong om te buigen. Eerst stak uitblinker D’Haene een teen tegen een ver schot en thuisdoelman Ramon was er aan voor de moeite. Daarna kegelde Jacobs met weer een afgeweken bal de 2-3 tegen de netten.

Een sterk en opportunistisch Huize Goossens Appels kieperde Drongen uit de Beker

In de derde periode kon enkel Diego Van Wingen de bordjes gelijk hangen, maar er was wel heel mooi minivoetbal te zien. Alles te herdoen in de vierde periode, wel wetend dat Drongen reeds met drie corners stond. De eerste kans was voor Drongen, maar Ramon bewees nogmaals zijn waarde als doelman. Daarop kon Macharis op aangeven van een sluwe De Schrijver Appels weer op voorsprong brengen. Het festival De Schrijver leek daarmee begonnen. Eerst strafte hij genadeloos Drongens balverlies af en daarna bracht hij met hetzelfde scenario de stand op 6-3. Tussendoor dankte doelman Ramon de geluksgoden, die twee keer de lat redding lieten brengen. Ook de paal deed zijn duit nog eens in het zakje. Toch kon Jacobs op schepcorner nog milderen tot 6-4. Diego Van Wingen kelderde de laatste eventuele illusies met een heel mooi schot en bracht de eindstand op 7-4. Appels door en Drongen naar huis.

Voorzitter Van Mele weigert momenteel nog te dromen van meer, van heel veel meer. “De loting heeft pas plaats tijdens de Supercup en de 1/8ste finales worden pas na Nieuwjaar gespeeld”, filosofeerde ze. “Laat ons eerst nog maar de competitie voorgaan. Daarna zien we wel.” De fonkeling in haar ogen kon niet verhelen, dat die droom van meer er toch wel is.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *