Reveil 2019 in Lebbeke

Rond Allerheiligen zetten steeds meer begraafplaatsen de poorten open voor muziek, performance en nocturnes onder de noemer “Reveil”. Ook Lebbeke doet dit jaar mee. “Samen rouwen is even belangrijk als samen leven en samen feesten” zegt cultuurschepen Maria Van Keer. “Samen herdenken creëert een gevoel van verbondenheid. We doen dit niet alleen met respect voor onze eigen cultuur en tradities, maar ook met respect voor ieders overtuiging.” De muzikanten van de Lebbeekse academie dompelen de lokale begraafplaats van Lebbeke onder in een warme gloed van ingetogen woord en muziek. Respect en sereniteit zijn hier op hun plaats met een eerbetoon voor de nabestaanden. Reveil zal de volgende jaren afwisselend aanwezig zijn op de drie begraafplaatsen van de gemeente op 1 november van 17u tot 18u. Dit jaar vindt Reveil plaats in Lebbeke. Nadien volgen Denderbelle en Wieze.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *