KKMM St-Cecilia Appels zoekt nieuwe huurder-uitbater.

De Koninklijke Katholieke Muziekmaatschappij St-Cecilia uit Appels zoekt voor haar lokaal Half-Af een nieuwe huurder-uitbater en dit vanaf 1 januari 2020. Wie interesse heeft kan vóór 15 september contact opnemen met voorzitster Sofie Van Limbergen (na 19u op het nummer 052/25.68.59).

Deze Appelse muziekmaatschappij (de enige overlevende van de vier ‘muzieken’ die Appels ooit rijk was) is terecht fier op zijn eigen lokaal. Deze café en feestzaal staan centraal in het dorpsleven in de St-Apolloniaparochie. Aan de naam van dat lokaal hangt bovendien nog een leuk verhaal. In 1971 betrok het ‘geel’ muziek zijn nieuw lokaal, zonder dat het volledig afgewerkt was. Tot overmaat van ramp had het bestuur ook nog geen nieuwe naam voor hun zaak. Men vond er niets beters op dan het dan maar ‘Half-Af’ te noemen naar de staat waarin het zich bevond. Ondertussen is het natuurlijk al lang afgewerkt, maar draagt het lokaal nog steeds die oude naam. Half-Af is ook het centrum voor de jaarlijkse Appelse feesten in augustus, het WEST-quiztornooi in januari en heel wat fuiven en feesten. Sint-Maarten van St-Cecilia komt er nog steeds op bezoek, terwijl ook bij de Appelse jaarmarkt Half-Af centraal staat. Sofie Van Limbergen is dan ook formeel: “Wij zijn naarstig op zoek naar een huurder-uitbater, die samen met het bestuur ernstig werk wil maken van de verdere uitbouw van ons lokaal. Op die manier krijgen we een win-win situatie: zowel Half-Af als de muziekmaatschappij krijgen een nog grotere uitstraling. De kandidaten zullen uitgenodigd worden voor een gesprek, waarbij we dan samen de gezamenlijke plannen en ideeën kunnen overlopen en aftoetsen. We gaan hier echt voor een partnership. In 2021 bestaan we 60 jaar en ook dat willen we gepast vieren.” Kandidaturen kunnen dus vóór 15/9 ingediend via Sofie Van Limbergen (052/25.68.59 na 19u) of via k.k.m.sintceciliaappels@gmail.com.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *