Koninklijke Muziekkapel van de Brandweer laat Grote Markt swingen!

Ter gelegenheid van de Nationale Feestdag hield de Koninklijke Muziekkapel van de Dendermondse Brandweer haar traditioneel concert op zaterdag 20 juli. Een dagske vroeger dan normaal, want op de Nationale Feestdag trok de Ros Beiaard Harmonie en de drie Gilde Reuzen naar Brussel om promotie te maken voor de komende Ros Beiaard Ommegang van volgend jaar. Het concert was fantastisch en hier en daar gingen zelfs de stoelen opzij om danspasjes in te zetten. Kapelmeester Patrick Heirbaut mag met zijn muzikanten fier zijn op wat ze ten gehore brachten. En ook ja, Paul Michiels was special act en gaf die laatste toets die het alleen maar grootser maakte.

De terrasjes zaten afgeladen vol, de stoelen op de Grote Markt werden allemaal ‘volzet’ en de fans van Paul Michiels stonden te dringen aan het podium. De toren van het Stadhuis glom van trots op zoveel schoons. Stipt om 20u startte het optreden van de KMBD met het Nationaal Volkslied. Misschien moet de speaker van dienst volgend jaar de aanwezigen uitnodigen om toch recht te staan voor ‘ons volkslied’, want nu bleven toch heel wat mensen vastgekleefd aan hun stoel. Of is het dan toch zo, dat de zeden veranderen en dat het noodzakelijke respect voor de Brabançonne aan het verdwijnen is? Als Liesbeth Homans zich ludiek mag uitspreken over de National Driekleur als een ‘vod’ is dat misschien niet te verwonderen. In ieder geval genoten de aanwezigen met volle teugen van Centennial, muziek uit Pearl Harbor, Voyage into the Blue en Blue Rock. Met de muziek van ‘Back to the Future’ voelde men zich echt in die film aanwezig. Heel subtiel was ook ‘Fiesta del Mar’, terwijl tijdens de ‘Michael Jackson Hit Mix’ hier en daar werd meegezongen. Tijdens het laatste nummer van het eerste deel kregen Patrick Heirbaut en zijn troepen enkele aanwezigen zelfs aan het dansen. ‘The first, the last, My everything’, nodigde dan ook speciaal daartoe uit.

Paul Michiels maakte dan zijn opwachting en meteen gingen heel wat vrouwenharten sneller slaan. Liedjes van Will Tura, David Bowie en Soul Sister passeerden de revue. Toe hij een -mislukte- poging deed om de tekst van het Ros Beiaardlied te citeren, kreeg hij geen punten van de Dendermondse jury, maar veroverde hij wel de sympathie van de aanwezigen. Met ‘The way to your heart’ sloot hij zijn gesmaakt optreden af. Kussen en bloemen van de Dendermondse Schepen van Cultuur, Els Verwaeren, waren een verdiende beloning. Wie dacht dat het optreden van de KMBD erop zat, kwam bedrogen uit. Patrick Heirbaut bewees nogmaals zijn muzikaal talent en serveerde samen met de muziekkapel ‘Bwd.Intervention.de’ of ‘Brandweer Dendermonde Interventie en nogmaals Dendermonde’. Het is ondertussen dé mars van de Muziekkapel geworden. Origineel en meeslepend. Als ‘uitsmijter’ trakteerde de Muziekkapel de Dendermondse Grote Markt op ‘evergreen’, nl. het onvervalste Dendermondse volkslied: Het Ros Beiaard. Meteen zette Patrick Heirbaut voor de laatste keer de Grote Markt in vuur en vlam. Wat moet dat niet worden op 24 mei 2020? Volgend jaar op 21 juli geven we met zijn allen weer rendez-vous op de Grote Markt.

Daarom ook heeft de KMBD nood aan nieuwe muzikanten. Wie interesse heeft kan zich steeds melden: kmbd.be@gmail.com. Ook verzorgt de KMBD vanaf 2 september 2019 in samenwerking met de SAWMD een opleiding muziekinitiatie voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Vroeg begonnen is half gewonnen. Interesse? Info op hetzelfde e-mailadres.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *