Wie vindt een leuke naam voor de Gedempte Dender?

Gisteravond werden de plannen voor de Gedempte Dender aan het grote publiek voorgesteld. Wat vroeger ooit eens ludiek ‘Het Fernand De Baere plein’ werd genoemd bestaat uit twee gedeelten: enerzijds heb je een oppervlakte goed voor 80 parkeerplaatsen en anderzijds (de kant van de Noordlaan waar 134 parkeerplaatsen werden gesloten) het stuk dat een nieuwe invulling zal krijgen.

Zo zal het er vanaf volgend jaar (ongeveer) gaan uitzien.

Uiteindelijk zal dit vernieuwde gedeelte -in het ideale geval-  dan weer binnen een zestal jaar verdwijnen, wanneer de Dender weer opengelegd wordt. Dat is namelijk de periode, die de NV Waterweg vooropgesteld heeft, dat het zal duren eer er voldoende budgetten kunnen vrijgemaakt worden om de gedempte Dender weer van stromend water te voorzien.

Tot zolang (of nog langer, afhankelijk van budgetten en kostprijzen) blijft het vernieuwde park dus bestaan. Deze nieuwe site heeft natuurlijk behoefte aan een naam, een passende naam, een klinkende naam. Het Stadsbestuur denkt eraan om een wedstrijd te organiseren en aan de bevolking te vragen om een gepaste naam te bedenken. De details van deze wedstrijd zullen later bekend gemaakt worden.

Voor dit gedeelte zoekt het Stadsbestuur nog een gepaste, passende, klinkende naam.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *