Raadscommissie onderwijs met Freinetschool op agenda

Het wordt een drukke agenda voor wie de ontwikkelingen rond de Appelse Freinetschool volgt. Op maandag 8 juli staat dit ongetwijfeld met stip genoteerd op de planning van het Schepencollege en op dinsdag 9 juli is het dan prijs op de Raadscommissie ‘Onderwijs’, die doorgaat om 20u in de jumelagezaal van het Dendermondse Stadhuis en voor iedereen toegankelijk is. Raadscommissies zijn over het algemeen openbaar en kunnen door het publiek bijgewoond worden. Op woensdag 10 juli staat de Dendermondse gemeenteraad zelf geprogrammeerd, waarbij alle ouders en leerkrachten van de Freinetschool uitkijken naar het finale verdict. De kans bestaat echter dat bij een beslissing voor definitieve sluiting van de school, de ouders en/of schoolraad alle verhaalmogelijkheden zullen aanwenden om de toepassing van die beslissing aan te vechten. De vakantie mag dan al begonnen zijn, rustig zal het niet zijn.

De actie van ouders, kinderen en leerkrachten voor aanvang van de gemeenteraad in juni.

Op de maandagse markt mobiliseerden enkele ouders en hun kinderen de bezoekers om de petitie tegen de sluiting te tekenen en informeerden ze terzelfdertijd iedereen die het horen wou. Tot het laatste moment willen zij absoluut vechten om ‘hun’ school open te houden. Dat het moeilijk wordt, beseffen ze, ‘maar we zijn het aan onze kinderen verplicht om voor hun toekomst en het goede Freinetonderwijs te blijven strijden’ klonk het. Ondertussen is het bang afwachten wat het uiteindelijke gemeenteraadsbesluit zal zijn.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *