Dendermonds hebbeding van Dienst Toerisme

In deze barre coronatijden is het voor toerisme en horeca geen evidente periode. Heel wat activiteiten logen en kunnen niet doorgaan, terwijl de vakantieplannen van heel veel mensen er anders dan anders zullen uitzien. In plaats van verre oorden op te zoeken, zullen veel Vlamingen het vakantieplezier in eigen land trachten te vinden. Schepen van Toerisme en Stadspromotie, Dieter Mannaert, mocht een heel leuk Dendermonds hebbeding van de Dienst Toerisme voorstellen. Een prachtig naslagwerk, dat toch geen encyclopedie is.

Nieuwe dynamiek binnen de Dienst Toerisme

Ilse Vertongen, Patrick Segers en schepen Dieter Mannaert presenteren ‘Dendermonde’ op een zonovergoten Grote Markt © Luc De Donder

“We hadden een toeristische gids klaar tegen de Ros Beiaardommegang, maar ja die mocht niet doorgaan”, licht schepen Mannaert toe. “Wat we nu kunnen voorstellen is de uitdrukking van een nieuwe dynamiek, die binnen de dienst Toerisme leeft. Dat zal ook binnenkort te zien zijn op de website. Dit boekwerkje is wel leuk voor Dendermondenaren, maar het is niet voor hen bedoeld. We willen mensen, die Dendermonde niet kennen, kennis laten maken met Dendermonde. Het is niet de bedoeling om er een naslagwerk, een encyclopedie van te maken. We hebben zaken belicht, waar iemand die Dendermonde komt bezoeken naar zou kunnen uitkijken of waar iemand interesse zou kunnen in hebben. We willen mensen ‘teasen’, inspireren, doen verlangen naar meer, naar komen kijken in Dendermonde.”

Ook in Aalst verdelen.

In totaal worden er 19.000 exemplaren gedrukt. 10.000 stuks zijn in het Nederlands, 6.000 in het Frans, 2.000 in het Engels en nog 1.000 in het Duits. “Wie een exemplaar wenst, kan daarvoor terecht bij de Dienst Toerisme, maar we gaan ook actief de baan op”, gaat Mannaert in zijn gekend enthousiasme verder. “We gaan ze leggen bij B&B’s, naar hotels en buurgemeenten. Ook in Aalst zullen we onze brochure leggen.” De brochure oogt fris en voelt prettig aan. “De brochure is gedrukt op niet-scheurbaar papier, dat zelfs tegen wind en vocht kan. Het is dus ook voor de actieve toerist, die met de fiets de streek doorkruist. Aan de verschillende hoofdstukken hebben de mensen van de toeristische dienst meegewerkt. Het concept komt van Omygod, terwijl de copywriting gebeurde door Studio Yvio of Yves Heymans. Omygod zal nu nog verder meewerken aan de website. We blijven openstaan voor feedback, aanvullingen en verbeteringen. Wat ontbreekt er, wat moet erbij, wat moet anders.”

“Kom maar af, maar misschien niet met teveel”, zei Patrick Segers al lachend. “Het is inderdaad een dubbele boodschap in deze corona tijd. Het is wat tegengesteld aan wat je normaal als boodschap geeft. We streven ook naar meer kwalitatief dan evenementieel toerisme. In dat laatste komen mensen naar het evenement en zijn daarna weer weg.” In ieder geval oogt deze brochure zeer fris en zet ze aan tot ontdekken.

Voor alle duidelijkheid: deze brochure is gratis.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *