Albert Heijn komt naar Dendermonde

“De kogel is door de kerk”, laat Ann Maes van supermarktketen Albert Heijn weten. “Maandag jongstleden nam het Dendermonds schepencollege de laatste twijfels weg. In het najaar zullen we een winkel openen in de gebouwen onder de appartementen hoek Oude Vest en Leopoldlaan. Een nieuwe franchisenemer zal daar als ‘lokale kruidenier’ de vele nieuwe klanten verwelkomen.”

Voor alle duidelijkheid dit is een foto van de opening in Maasmechelen, maar ook in Dendermonde rekent men op een feest

Nog twee problemen opgelost…

“Er bleven nog twee problemen over”, opent Ann Maes haar verhaal. “Een winkel heeft natuurlijk een laad- en losruimte nodig. De winkel moet kunnen bevoorraad worden. Dat kon niet via de ondergrondse parking. We hebben nu een laad- en loszone voorzien en gekregen voor de winkel. Ook het aantal parkeerplaatsen moest gekend zijn. Zo hebben we bovengronds 80 plaatsen gekregen, uitsluitend voor AH klanten. Ondergronds worden 90 plaatsen met de stad gedeeld. We mogen ook niet vergeten, dat we als Albert Heijn een echte buurtwinkel zijn, een ‘lokale kruidenier, waar mensen veelal te voet of met de fiets meerdere keren per week inkopen doen. Natuurlijk zijn er ook klanten, die met de auto komen en voor hen zijn er voldoende parkeerplaatsen voorzien.”

En Delhaize Oude Vest in dezelfde familie?

Delhaize en Albert Heijn maken deel uit van hetzelfde concern Ahold Delhaize. Is dat dan geen overbodige concurrentie voor twee franchisenemers? “Albert Heijn en Delhaize hebben een heel verschillend assortiment”, licht Maes toe. “Bij AH kom je als het ware in een half marktkraam terecht. Het assortiment is heel vers. Veel verse voeding kan je er vinden. In vergelijking met een Delhaize gaat het bij ons om veel meer vierkante meter. Ook komen onze producten uit Nederland; ze worden via Tilburg gedistribueerd. Daarnaast vind je bij ons ook wat specialiteiten, zoals bv. de Aziatische keuken.” Op die manier beschouwt men AH en Delhaize eerder aanvullend dan zuiver concurrerend.

Werken aan het kruispunt Mechelsesteenweg.

Aan het drukke kruispunt Noordaan-Leopoldlaan-Mechelsesteenweg zijn ingrijpende aanpassingswerken voorzien. Heeft AH daar bij deze opening geen schrik voor onmiddellijk omzetverlies? “De werken eindigen, waar onze winkel begint”, meent Ann Maes. “Bovendien laten nogal wat mensen hun auto thuis, wanneer ze bij AH winkelen. Het benadrukt nogmaals onze functie als buurtwinkel.”

“40-tal FTE’s vinden hier werk”.

Een beeld van de winkel in Wijnegem

Albert Heijn gaat zeer snel over tot de aanwerving van nieuwe winkelpersoneel. “De naam van de nieuwe winkeleigenaar of franchisenemer houden we nog even vertrouwelijk”, verklaart Ann Maes. “Het is de taak van die verantwoordelijke om zelf in te staan voor de aanwerving van zijn winkelpersoneel. Het zal gaan over een veertigtal voltijds equivalenten. Dit impliceert dat het over meer meer dan 40 contracten of individuele medewerkers zal gaan. Dit is gepland in de zomerperiode, zodat we in het najaar open kunnen gaan. Het wordt nog een spannende periode, maar het zal wel lukken.”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *