Heerlijke Panterspaling wordt deze keer ‘take away’ bij Hof ter Velden.

In Baasrode zijn de Pantersfeesten een traditioneel hoogtepunt in het sociale leven. Dit jaar stond de 60ste editie geprogrammeerd, maar de coronamaatregelen laten dit niet toe. De Panterspaling die door de culinaire specialisten van Hof ter Velden wordt bereid, dreigde niet op de borden van de vele eters te komen. Zowel Panters als Hof ter Velden vonden echter een creatieve oplossing voor deze ‘ambetante’ situatie. Dit jaar kan de Panterspaling afgehaald worden via het ‘take away’ systeem bij Hof ter Velden zelf.

Een tijdelijke samenwerking om de befaamde Panterspaling tot bij de mensen thuis te krijgen: dat is wat Hof ter Velden en Panters Baasrode samen organiseren vanaf 21 mei. “In Baasrode zijn de jaarlijkse Pantersfeesten in normale omstandigheden een zeer druk bijgewoond evenement,” zegt clubvoorzitter Jan Hiel. Maar door de coronacrisis kunnen de festiviteiten dit jaar niet doorgaan. “Het zou dit jaar de 60ste editie van onze feesten zijn geweest, en die unieke gebeurtenis wilden we toch niet zomaar laten passeren. Het was Hof ter Velden dat op de proppen kwam met de  idee om een take-away-editie te organiseren rond onze lekkere Panterspaling, die door de culinaire specialisten van Hof ter Velden wordt bereid volgens het authentieke recept van de Panters. Uiteraard vonden we dat meteen een uitstekend idee, ook omdat we op die manier in moeilijke omstandigheden onze clubkas kunnen spijzen.”

“Panters Baasrode is een begrip in onze regio,” vult Patsy Volkaert van Hof ter Velden aan. “Met de Panters werken wij al jaren zeer goed samen. Zo is Hof ter Velden hoofdsponsor van alle jeugdploegen en verzorgen we de catering van hun Galabal. Met de bereiding van de paling volgens het originele Panters-recept kan de jubileumeditie van de Pantersfeesten in zekere zin toch nog doorgaan, zij het dan bij de mensen thuis. Voor elke verkochte portie Panterspaling zal Hof ter Velden 5,5 euro doorstorten aan de basketbalclub.” De grote Pantersfamilie kan dit gebaar zeker appreciëren.

“Dit financieel steuntje in de rug kunnen we zeer goed gebruiken”, vervolgt voorzitter Jan Hiel van de Panters. “Nadat we ons jaarlijks Galabal al hebben moeten verplaatsen naar 10 oktober, zou het missen van de Pantersfeesten voor onze club een zeer zware dobber zijn. We hopen dan ook dat vele mensen ons willen steunen bij deze unieke samenwerking zodat deze actie een groot succes wordt”.

Lesly Volkaert besluit: “Een club als de Panters draait natuurlijk vooral op vrijwilligers. In goede maar ook in moeilijke tijden willen wij klaar staan om te helpen. Bovendien, het enthousiasme bij de Panters werkt aanstekelijk en geeft ons de drive om er meteen 7 dagen vol voor te gaan.”

Praktisch: “De verkoop van de Panterspaling zal doorgaan op 21, 22, 23, 24, 29, 30 en 31 mei. Palingliefhebbers hebben de keuze uit paling in het groen, paling in tomaat of gebakken paling.”

Meer info: www.hof-ter-velden.be/panterspaling

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *