Al even testen op de schouders van de Pijnders

Maarten, Wout, Stan en Lander Cassiman ofte de Vier Heemskinderen anno 2020 brachten vrijdagavond een bezoekje aan de enthousiastelingen, die op de Grote Markt hun beurt afwachten om kaarten te kopen. Ze brachten wat lekkers en werden door menige Ros Beiaard fan gevraagd om op de foto te mogen. De 4 broers leerden nogmaals wat hen aan enthousiasme, overbevraging en aandacht te wachten staat nu en voor de komende 10 jaar. De C-ploeg van de Pijnders konden hen nog niet op ’t Peirt zetten, maar torsten de jonge knapen wel op hun schouders. Een mooi eresaluut aan de centrale gasten van de Ros Beiaard Ommegang van 24 mei volgend jaar.

Ze zijn er, ze zijn er, de 4 Heemskinderen zijn er…

De officiële aanstelling is maar voorzien op 5 januari op de Nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt, maar nu waren ze er al bij. Samen met mama en papa, warm ingeduffeld en voorzien van heel wat lekkers, staken ze de wachtenden een riem onder het hart

Toen de DJ aankondigde dat de 4 Heemskinderen hun opwachting maakten, steeg de temperatuur met enkele graden. De kou werd weer wat makkelijker verbeten, de vermoeidheid verdween weer wat en de alcohol werd beter verteerd. Met aangepaste muziek werd het enthousiasme weer wat de hoogte ingedreven. Bovendien waren de gebroeders Cassiman gewapend met heel wat lekkers. Iedereen wou met de jongens op de foto en ze vorderden dan ook amper.

Met zijn allen op de foto
En lachen en blijven lachen…werken en genieten.

“Dit is een beetje werken, maar ook genieten”, vertelde Maarten, die weer snel Vondelmolen peperkoek ging uitdelen. Ook mama en papa glunderden en beginnen nu pas te beseffen, wat dat allemaal nog moet worden. Zeker toen de vier enkele wachtende Pijnders ontmoetten. Er werd kennis gemaakt en ‘high and low fives’ gegeven. Onmiddellijk beste vrienden waren het. De Pijnders konden de jongens nog niet op ’t Peirt hijsen, maar staken ze dan maar op hun schouders in de lucht. De C-ploeg genoot.

De Vier Heemskinderen voelen zich op de schouders van de C-ploeg in hun sas, dat belooft voor volgend jaar.

De vier Cassiman-broers tonen zich nu reeds waardige ambassadeurs van het Ros Beiaard en kunnen er de volgende 10 jaar alleen maar van genieten. Het eerste echte hoogtepunt wordt de officiële aanstelling op 5 januari. Daarna volgt zeker de algemene repetitie op zaterdag 23 mei en als slot de grote apotheose op zondag 24 mei. De ommegang wordt zo gepland dat de apotheose rond 19 uur op de Grote Markt zal verschijnen. Op die manier kan de ontknoping van de ommegang live in het nieuws van VRT en VTM komen. Een mooier huldebetoon kunnen het Peirt, de Pijnders en de 4 Heemskinderen zich moeilijk wensen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *